2013 m. gruodžio 30 d., pirmadienis

Karštas vynas

16. Karštas vynas
Jį tikrai galima pavadinti žiemos gelbėtoju. Kalėdinis laikotarpis be karšto vyno kaip ir be mandarinų turbūt itin retai praeina. Aš ir mano namai - tikrai ne išimtis.

Šildantis, nurausvinantis skruostus, atpalaiduojantis. Su cinamono, apelsinų ir gvazdikėlių natomis, gal dar su trupučiu anyžiaus. Ryškiai raudonas ir nudažantis lūpas. Toks turi būti tikrai geras karštas vynas. Ir dar jis turi padėti lengviau juoktis.

Vieną skaniausių vynų dar spalio mėnesį sumeistravo į mano virtuvę užklydę draugai - tai buvo senas geras Kagor su brendžiu ir prieskoniais. Po vienos taurės jau galėjau išlįsti iš po kelių mane nesėkmingai šildyti bandančių pledų ir laisviau kvėpuoti... Dabar reikėtų pamėginti daugiau naujų receptų. Pavyzdžiui, su uogomis arba su šokoladu.
Laiko dar yra!

Tinklaraštininkų žurnalas "Debesys" duos ir daugiau gėrimų receptų!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą