2013 m. gruodžio 25 d., trečiadienis

Kalėdiniai filmai

11. Amžinieji kalėdiniai filmai
Kalėdų laukimas neteiktų tiek daug džiaugsmo be kalėdinių filmų, kuriuos, nors jau moku mintai, bet vis tiek noriu pažiūrėti kiekvieną gruodį. Ir kiekvieną kartą juokiuosi iš visos širdies.

Numeris vienas - jau turbūt šeštus metus iš eilės žiūrimas Love actually su skirtingomis meilės istorijos, kurios per penkias savaites iki Kalėdų pasiekia piką ir galiausiai yra susiejamos oro uosto... Tai yra žiūrimiausias mano filmas, per kurį visada nubraukiu ašarą. Tik kiekvieną kartą skirtingoje vietoje. Tik ministro pirmininko šokis pagal The Pointer Sisters "Jump (For My Love)" niekada neįtraukiamas į verksmingųjų sąrašą.

Pati gražiausia filmo scena, kuri iš tiesų net nėra labai romantiška...
Kas antrus metus žiūriu ir kitą britišką komediją - Bridget Jones's Diary.
Galbūt jis ir nėra visiškai šventinis, tačiau Marko Darsio megztinis su elniu neturi sau lygių kalėdinėje kovoje. Kaip ir mėlyna Bridžitos sriuba ar sugebėjimas ne laiku ir ne vietoje nenulaikyti liežuvio už dantų. Arba vyrų muštynės pagal It's raining men. Aš irgi sutikčiau priaugti keliolika kilogramų, jeigu tada dėl manęs susimuštų Hugh Grantas ir Colin Firthas. Na, žinoma, jei jie vis dar būtų jauni ir gražūs...


Numeris trys (ir keturi) - Home Alone (ir Home Alone 2: Lost in New York)
Nesuprantu, kaip šitas filmas gali kam nors atsibosti. Pakaitomis žiūriu abi dalis kiekvienais metais ir per daug nesigilindama į siužeto vingius ar mažojo Kevino pinklių vagims baisumus (beje, neseniai perskaičiau labai juokingą straipsnį apie blogiukų patiriamus sužeidimus, kurie turėjo juos nužudyti...) džiaugiuosi bičiuko sugebėjimu rasti išeitį kiekvienoje situacijoje. Pripažinkim, ne kiekvienas jaustųsi gerai kelias dienas būdamas vienas tokiuose dideliuose namuose, kuriuos nori apvogti kad ir ne patys protingiausi, bet vis dėlto plėšikai.


Na, o jeigu vis dėlto šitie kalėdiniai filmai atsibodo ir galite pakartoti visus dialogus ar herojų išraiškas pernelyg nesistengdami, egzistuoja ne vienas geriausiųjų sąrašas. 
Čia yra bent 50 filmų - tikrai rasite bent vieną, kurio nematėte. 

Su šv. Kalėdomis!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą